top of page
press pic _Recover_ Tobias Arbo.png

made records

Tobias Arbo

"Recover"

SINGLE 

Drygt ett år har gått sedan låtskrivaren, producenten och multiinstrumentalisten Tobias Arbo från Stockholm debuterade med EP:n ‘Powerlines’, och han gör sig nu redo för nästa kapitel. Den nya singeln ‘Recover’ blir startskottet på ett kommande debutalbum som beräknas landa senare i år.

 

‘Powerlines’, som släpptes i mars 2023, belyser olika perspektiv på en människas relation till jaget och självförlåtelse. EP:n blev en katalysator för Tobias att både våga känna sig berättigad att släppa musik, ett tvivel många artister kan relatera till, och att närma sig sin konst mer uppriktigt och ärligt; “Jag upplevde en olycklig kärlek till musiken och kände mig inte värdig att ta plats”.

 

I och med debuten har Arbo blivit uppmärksammad av publikationer som PSL - SVT, GAFFA, Nöjesguiden, Bands of Tomorrow (DK), CLASH (UK) och Americana (UK), där han har jämförts med artister som Sufjan Stevens, Bon Iver och José González. CLASH beskrev projektet som: “Blending folk aspects with pop tropes, Tobias Arbo has a lilting, Spring-like quality. (…) Each song feels shot through with light”.

 

 

Den nya singeln ‘Recover’, ett glittrande stycke folkpop, som tar lyssnaren i handen och leder hen bort från EP:ns sentiment, tar vid där ‘Powerlines’ slutar och bör betraktas som en bro mot vad som komma skall. “Låten är berättad ur ett ‘ängel på axeln’-perspektiv och uppmanar lyssnaren att bryta sig loss från de osynliga kedjor av självkritik man smider över tid och alltför lätt kan bli blind för. ‘Recover’ handlar om att uppmana sig själv till att vända detta negativa relationsmönster”, kommenterar Arbo.

 

Vidare beskriver Arbo att låten för honom handlar om att sluta älta missriktade livsval, som han upplever alltför ofta låtit sig grundas på rädslan för att göra fel och att misslyckas med att leva upp till sina egna, orimligt höga, förväntningar; “Att peppra sig själv med skam och skuld över det förgångna kan aldrig leda en vidare. Vägen tillbaka till lekfullheten och glädjen ligger snarare i att försöka acceptera och omfamna sina brister.”

 

Ljudmässigt för ‘Recover’ fram sitt budskap genom porlande gitarrer och subtila pianoglimmer, samt genom slagverk som sveper in mot slutet och anas någonstans långt borta. I mitten av detta landskap vilar Arbos mjuka röst som ytspänningen på ett vattenglas, tills den slutligen bryter igenom i refrängen med en uppsåtlig falsett.

 

‘Recover’ är producerad av Tobias Arbo tillsammans med bröderna Linus och Hannes Hasselberg (Plasí, Moonica Mac, Melissa Horn, Cleo) och mixad av Zach Hanson (Bon Iver, Owen, Sylvan Esso, Waxahatchee). Omslag och pressbilder är producerade av fotografen Olof Grind – känd för sina jobb med Phoebe Bridgers, boygenius, First Aid Kit, Veronica Maggio med flera.

 

‘Recover’ släpps den 1 mars 2024 via made records.

art work "Recover".png

"Blending folk aspects with pop tropes, each song feels shot through with light."

CLASH

CAT#: MADERECS2401

FORMAT: digital single

RELEASE: 01.03.2024

TRACKLIST
01 Recover (2:35)

LISTEN ON DISCO

AUDIO DOWNLOADS

mp3

wav

PHOTO DOWNLOADS
cover artwork

press pictures

MISC

label copy

lyrics

CONNECT WITH TOBIAS ARBO

 

 

CONTACT

Management
josefine@highdensitygroup.co
Label

per.mygland@maderecs.com

danny.roberts@maderecs.com

Press & Radio

SWE christian@skiva.se

GER melanie.gollin@maderecs.com

  • Instagram
  • TikTok
  • Youtube
  • Facebook
  • Spotify
  • Amazon
  • iTunes
  • Tidal
  • Deezer
bottom of page